MIÉRT KITTENBERGER?

Kittenberger Kálmán életművével örökre beírta nevét a halhatatlanok nagy könyvébe. Megérdemelte. Az egész életén át tartó elszántság, kitartás, az elveihez való kíméletlen ragaszkodás meghozta gyümölcsét. Pedig 32 évesen is még úgy gondolta "még mindig senki és semmi vagyok", holott ekkor már bőven volt mit letennie az asztalra. Talán ez a belső elégedetlenség hajtotta, űzte előre, melynek segítségével végül a maximumon felül teljesített.

Hát ilyen volt Ő!

Részben életében is, de halálát követően egyértelműen a felnövekvő generációk példaképe lett. Munkásságával, egyéniségével erre rá is szolgált. Munkánk célja, hogy Kittenberger Kálmán emléke és szellemisége még sok-sok nemzedéken keresztül éljen, élhessen tovább.

NEMZETI MÚZEUM 

Kittenberger Kálmán a Magyar Nemzeti Múzeum megbízásából utazott először Afrikába 1903-ban. Az I. világháború kitörésééig mindvégig a múzeum szolgálatában állt. 

Ezért úgy gondolom, hogy a konferencia színvonalát külön emeli az a lehetőség, hogy megrendezésére a Nemzeti Múzeumban kerülhet sor. A múzeum vezetőségének pozitív és segítőkész hozzáállását ezúton is köszönöm. 

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Minden jog fenntartva 2019
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el